Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera – II Edycja

Z tak wspaniałą wiadomością do Was Smakosze spieszymy😍
Wielkimi krokami zbliża się…druga edycja Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera!!!

🍺🍷🧀 7 i 8 marca, Czasoprzestrzeń, ul. Tramwajowa 1-3
SOBOTA – 12:00 – 22:00
NIEDZIELA – 12:00 – 18:00

Warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi i przede wszystkim DWA DNI obcowania i smakowania piwa/wina/sera🍺🍷🧀

W jednym miejscu piwowarstwo, winiarstwo oraz serowarstwo, zaprezentuje swoje osiągnięcia, podzieli się historią i osiągnięciami. Podczas Festiwalu, przybliżymy tradycję i historię browarnictwa, otworzymy strefę dla piwowarów domowych. Przejdziemy szlakiem winobrania w regionie. Rozsmakujemy odwiedzających w serach rzemieślniczych. Wydarzeniu towarzyszyć będą panele dyskusyjne, warsztaty oraz foodpairingi.

Część poświęconą serowarstwu, poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariuszem Kapczyńskim, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.

Zapraszamy!

Program Festiwalu – wkrótce

Wstęp płatny – bilet jednorazowy 10zł

Organizator
Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera oraz Stowarzyszenie Winnic Dolnośląskich
biuro@feta.com.pl
881 600 626